Türkiye’nin makro politika açısından da turizmin kilit konumda olduğuna işaret eden Yılmaz, “12. Kalkınma Planı’mızı Meclis’imiz kabul etti. Oradaki amacımız cari açığımızı sıfır seviyelerine doğru yaklaştırmak. Burada turizmin çok önemli katkısı olacak” diye konuştu.
Yılmaz, seyahat sektöründe 2033 beklentilerine bakıldığında dünyada 15,5 trilyon dolarlık bir büyüklükten bahsedildiğini, turizmin 2033’e kadar dünya çapında 430 milyon kişiye daha istihdam sağlayacağının tahmin edildiğini belirterek, bu pastadan Türkiye’nin daha fazla pay almasını amaçladıklarını vurguladı. Küresel salgına rağmen turizmde salgın öncesinin üzerine çıkan bir performans sergilediklerine işaret eden Yılmaz, “Ülkemize gelen yabancı turist sayısı son 20 yılda 3,4 kat artmış durumda. 2022 yılında 51,4 milyon kişiye ulaştık.
Yani 50 milyon sınırını aştık” ifadesini kullandı. Başkent Ankara’nın doğa turizmi, kültür, tarih ve inanç turizmi ile termal ve sağlık turizmi alanlarında turizm çeşitliliği potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Yılmaz, geçen yıl Ankara’da 3,5 milyon ziyaretçinin konakladığını, 8 milyon kişinin de müzeleri gezdiğini dile getirdi.
Turizmde yeni bir döneme girildiğine işaret eden Yılmaz, “İddialı hedeflerimiz var. 2028’de 70 milyon turisti aşan bir turizm sektörü diyoruz. 2030’lara doğru giderken 100 milyar dolar turizm hedefimiz var. Çok önemli, iddialı bir hedef ama bu yıl 55 milyar dolarları bulduysak, katma değeri de giderek artan bir turizm sektörü oluşturuyorsak neden olmasın” dedi.