ING’nin raporunda omikron riskinin yavaş yavaş ortadan kalkmasıyla 2022’nin başlarında Fed’den sert sıkılaşma döngüsünün başlayacağı, bunun da dolar için pozitif olacağı öngörüldü. Euro/Dolar paritesinin yıl boyu 1.10’da seyredebileceği, dolar/yen paritesinin 120 seviyelerine kadar yükselebileceği tahmin edildi.
2021’in emtia para birimleri açısından karışık bir sene olduğu, ancak 2022’nin daha iyi bir yıl olabileceği öngörüldü. Açıklamada “para birimlerinin şu anki değerlemelerinin 2021’deki ticaret kazanımlarını ve ekonomilerine verdiği pozitif katkıyı yansıttığını düşünmüyoruz.” ifadeleri yer alırken Kanada doları ve Norveç kronu gibi enerji ihracatçısı ülkelerin para birimleri öne çıkarıldı.
Raporda ayrıca gelişen ülke para birimlerine ilişkin olarak da şu ifadelere yer verildi; “2022’nin temalarından biri Çinli yetkililerin güçlü para biriminin aşağı yönlü düzeltmesine izin verip vermeyeceği olacak. Yetkililerin ihracatçıları değil, ithalatçıyı korumayı önceliklendirmesi yılın ikinci yarısındaki en büyük hikayelerden biri olabilir.
Gelişen ülke paralarındaki trendleri pandemi, Merkez Bankalarının tepki fonksiyonları ve siyaset belirleyecek. Brezilya ve Macaristan gibi ülkelerde seçimler olacak. Gelecek yönetimlerin enflasyon, büyüme gibi konulardaki yaklaşımları dikkatle izlenecek. Büyük gelişen ülkeler arasında Meksika pesosunu tercih edebiliriz.”