By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Akdeniz’in taban su sıcaklığı 49 dereceye ulaştı!
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Akdeniz’in taban su sıcaklığı 49 dereceye ulaştı!
Sektörden

Akdeniz’in taban su sıcaklığı 49 dereceye ulaştı!

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 17 Haziran 2022 12:03
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

Son 1 haftada başkent Ankara’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle oluşan sel felaketlerinde 4 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca Haziran ayında olunmasına rağmen ülkenin birçok yerinde sel felaketleri yaşandı. Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Adana’da da sel felaketi nedeniyle geçen gün Kozan ilçesinde birçok ev, iş yeri ve araç zarar gördü.

İklim değişikliği etkisinin her geçen gün hissedildiği Türkiye’de uzmanlar, dere yataklarının imara açılması nedeniyle şiddetli yağışlarda, felaket yaşandığını söyledi.

“DOĞAL AFET DEĞİL, DOĞAL OLAYLAR VARDIR”

Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkez Onur Kurulu Üyesi, Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, ‘Doğal afet’ diye bir kavramın olmadığını söyleyerek, “Doğal afet diye bir olay yoktur. Böyle bir tanımı kabul edemeyiz. Doğal afet değil, doğal olaylar vardır. Doğal olayları afete çeviren bir kenti idare eden zihniyetlerdir. Bir kenti idare eden yetkililer önce o kentin tarih boyunca yaşamış olduğu olaylardan ders çıkartmalı. Dere yatakları imara açılmaz. Doğa, yaşayan bir varlıktır” diye konuştu.

Dere yataklarının doğanın boşaltım sistemi olduğunu anlatan Baki, “Bağırsaklar insanın nasıl boşaltım sistemiyse dere yatakları da doğanın boşaltım sistemidir. Onları kapatıp imara açarsanız doğa bunun bedelini ödetir. Daha önce yüzlerce defa söylememize rağmen bir adım atılmadı. Ancak şu anda ülkemizde fazla şiddetli olmamasına rağmen kentleri su bastı. İnsanlar hayatını kaybetti. Bu kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

“ŞU ANDA DENGESİZ BİR İKLİM VAR”

Akdeniz’in taban su sıcaklığının 2 senede 16 dereceden, 49 dereceye ulaştığını söyleyen Melih Baki, “Bu ısınma artık Karadeniz’e yayıldı. Bu ısınma sonucu aşırı derecede buharlaşma oluyor. Onu da hava akımları nereye sürüklerse orada yağmur yağıyor. Şuanda dengesiz bir iklim var. Heyelanlar meydana geliyor. Türkiye’deki dağlar her sene 6-7 santimetre yükseliyor. Bir kenti idare edecek olan yetkililer o kentin tarih boyunca yaşadığı doğal olayları incelemesi lazım. İnsan hayatından daha önemli bir şey yoktur” dedi.

Nüfus müdürlükleri, kimlik, pasaport ve sürücü belgesi başvuruları için ek mesai yapıyor
Türk müteahhitlik sektörü 6,5 milyar dolarlık iş üstlendi
“Herkes bu şehirde yaşamaktan gurur duyacak”
Serbest piyasada döviz açılış fiyatları (16.02.2023)
Bisiklet Şehri Aksaray

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri açıklandı
Next Article AFAD’tan sel ve su baskını uyarısı: İlleri tek tek açıkladı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Aybike Hepsen: “Amacımız, bugünün beklentilerine cevap veren sürdürülebilir bir proje ortaya koymaktı”
Emlak Haberleri Sektörden
17 Aralık 2025
THBB Başkanı Yavuz Işık: Betonu sağlam yapıyoruz döküme dikkat etmiyoruz
Ekonomi Haberleri
17 Aralık 2025
Antalya, Los Angeles ve Dubai’yi geride bıraktı
Emlak Turizm
17 Aralık 2025
Konut piyasasında bütçe freni: Mantıklı fiyat ve yüksek performans beklentisi artıyor
Ekonomi Haberleri
17 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?