By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Üsküp nerede? Üsküp’ün neyi meşhur?
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Turizm > Üsküp nerede? Üsküp’ün neyi meşhur?
Emlak Turizm

Üsküp nerede? Üsküp’ün neyi meşhur?

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 1 Aralık 2022 22:16
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Bizans yıllarından Osmanlı dönemine kadar birçok esere ev sahipliği yapan şehir, özellikle 1963’te şehri harabeye çeviren depremin ardından yaygınlaşan brütalist mimari ve son dönemdeki barok stil ön cephe çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Şehirde ayrıca eşine nadir rastlanan yeni-müdeccen (neo-muejar) veya yeni-endülüs mimari özelliklerini taşıyan bir yapı da bulunuyor.

Osmanlı himayesindeki bu toprakları almak için 1689’da taarruz başlatan Avusturyalı General Enea Silvio Piccolomini, şehri kontrol altında tutamayacağını anlayınca ateşe vermiş, iki gün süren yangının ardından sadece taş yapılar ayakta kalabilmişti.

Asırlar boyunca farklı milletlerin yurt edindiği Üsküp’ün, “Scupi” adıyla Dardanlar döneminde kurulduğu ve Roma İmparatorluğu yıllarında da bu şehrin kalıntıları üzerine yeniden inşa edildiği belirtiliyor. Bu şehrin günümüze ulaşan kalıntılarında duvarlar, tiyatro, bazilika ve hamam gibi yerler kısmen keşfedildi.

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te bulunan Vardar Nehri’nin kıyısındaki şehrin ana meydanı Makedonya Meydanı, üst yapıları ile dikkat çekiyor. Toplam 18 bin 500 metrekare büyüklüğünde olan meydana, 2010 yılından itibaren günümüze kadar inşa edilen ülke tarihine damgasını vurmuş heykeller yer alıyor. Üsküp Kalesine nazır oluşturulan meydanda Büyük İskender’in at üstündeki heykelinin yanı sıra I. Justinyanus, din ve devlet adamları, savaşçılar, atlar ve aslanlar, günlük yaşamdan alıntılananlar ile Osmanlı Devleti’ne karşı isyan başlatan karakterlerin heykelleri bulunuyor. Meydan’ın karşısında ise 2014 yılında yapımı tamamlanan neoklasik tarzdaki Makedonya Arkeoloji Müzesi, tarih öncesinden Ortaçağ’a kadar tarihin değişik dönemlerine ait 6 binden fazla obje barındırıyor. Bölgenin en önemli yapısı olarak tarihi Osmanlı köprüsü olan Taş Köprü öne çıkıyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü olarak da bilinen köprü Vardar Nehri üzerinden Üsküp’ün iki yakasını birbirine bağlıyor. Köprünün, Fatih Sultan Mehmed’in himayesinde ve kontrolünde 1451-1469 yıllarında yapıldığı biliniyor.

MAKEDON MUTFAĞI

Balkan mutfağı olarak sınıflandırılan mutfak, Akdeniz ve Ortadoğu etkilerini yansıtır ve diğer Balkan mutfaklarının özelliklerini paylaşır.Ülkenin nispeten ılık iklimi, çeşitli sebzeler, otlar ve meyveler için uygun büyüme koşulları sağlar. Kuzey Makedonya mutfağı süt ürünleri, şarapları ve rakija gibi yerel alkollü içeceklerin çeşitliliği ve kalitesi ile de dikkat çeker.

Tavce gravce ve mastika, Kuzey Makedonya’nın ulusal yemeği ve içeceği olarak kabul edilir. Üsküp’te; mekitsa, kaymaçina, elbasan tava ve Pleskavitsa turistler ve yerel halk tarafından sevilerek tüketiliyor.

Şehrin kalbinde sonbahar masalı: Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi
Edirne’nin en çok turist çeken adresİ
İstanbul Havalimanı ödüle doymuyor
Muğla geçen yıl 1 milyon 83 bin yabancı turist ağırladı
Foça’da sahiller hafta içinde de yasaklandı

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Türkiye’deki yabancı sayısı açıklandı
Next Article Rusya’da metroda telefonla konuştuğu için bıçaklandı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Yüzyılın Konut Projesi olarak adlandırılan 500 bin konut projesine başvuru için yarın son gün
Emlak Haberleri
18 Aralık 2025
Deprem bölgesine yönelik yeni uluslararası finansman akışı devam ediyor
Ekonomi Haberleri
18 Aralık 2025
Borsa İstanbul’da gong Zeray GYO için çaldı
Emlak Haberleri
18 Aralık 2025
IC İçtaş İnşaat’ın Romanya’daki Proje Portföyü 880 Milyon Euro’ya Ulaştı
Emlak Haberleri
18 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?