By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: ‘Elektriğe zam’ iddiası! EPDK’dan dikkat çeken adım
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > ‘Elektriğe zam’ iddiası! EPDK’dan dikkat çeken adım
Ekonomi Haberleri

‘Elektriğe zam’ iddiası! EPDK’dan dikkat çeken adım

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 28 Ekim 2024 22:21
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Yeni yıl yaklaşırken, elektrik faturalarında önemli değişiklikler yapılacağına dair iddialar gündeme gelmeye başladı. Elektriğe zam gelebileceği söylentileri dolaşırken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) da konut aboneleri için yıllık tüketim sınırını 5 bin kilovatsaate (kWh) düşüreceği öne sürüldü. Bu düzenlemenin gerçekleşmesi halinde, aylık ortalama tüketimi 417 kWh’in üzerinde olan milyonlarca hanenin, yüksek tüketimli sanayi kuruluşlarıyla benzer şekilde tarifelendirileceği ve bu durumda tüketim aynı kalsa bile faturaların artacağı belirtiliyor.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ise bu gelişmeyi eleştirerek, milyonlarca ailenin enerji maliyetlerinin artacağına ve mevcut tüketimlerini korusalar bile faturaların her ay yükselme riski taşıdığına dikkat çekti.

1 Ocak 2025 itibarıyla EPDK’nın yeni düzenlemesiyle yıllık 5 bin kilovatsaatin üzerinde elektrik tüketen konut ve ticarethaneler, sübvansiyonlu elektrik tarifesinden yararlanamayacağı iddiaları kamuoyunda tartışma yarattı. Özellikle sosyal medyada gündem olan bu düzenlemeyle birlikte, yüksek tüketim yapan abonelerin faturalarının daha da artacağı öngörülüyor.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), 2024 yılı bütçesinden Kamu İktisadi Teşebbüsleri’ne (KİT) aktarılacak olan 748,7 milyar TL’nin, 500,4 milyar TL’sinin enerji sübvansiyonları için ayrıldığını hatırlatarak, düzenlemeye dair eleştirilerini paylaştı. EMO, düzenleme kapsamına giren tüketicilerin piyasa koşullarına göre fiyatlandırılan tarifelere zorlanmasının tüketici üzerindeki mali yükü artıracağını ve bu durumun özellikle konut aboneleri için büyük bir mali külfet anlamına geleceğini belirtti. Ayrıca bu maliyet artışlarının karşılanabilmesi adına konut abonelerinin önlem alma veya bu maliyetleri başka bir yöne aktarma imkanları olmadığı için durumun “kabul edilemez” olduğu vurgulandı.

EMO’nun açıklamasında, dört kişilik bir ailenin asgari yaşam standartlarına göre aylık ortalama 230 kWh enerji tüketmesi gerektiği, bu rakamın EPDK tarafından da ortalama 240 kWh olarak kabul edildiği belirtildi. Yeni düzenleme ile 417 kWh’in üzerindeki tüketimler yüksek kademeye alınarak, sanayi tarifesine benzer fiyatlarla faturalandırılacağı ve bu durumun haneler için büyük bir maliyet artışına yol açacağı ifade edildi. Tüketim aynı kalsa bile, faturalandırmanın spot piyasa değerlerine göre yapılacağı ve bu nedenle her ay değişen yüksek bedellerin hanelere yansıyacağı kaydedildi.

Bu düzenlemeye karşı yargı yoluna başvuracağını belirten EMO, enerji maliyetlerinin enflasyon üzerindeki etkisini azaltmak adına kamu yatırımlarının artırılması gerektiğini savundu. Açıklamada, ekonomik krizin etkilerini en aza indirmek için kamu tekeli altında tüm enerji süreçlerini yönetecek entegre bir enerji programının devreye alınmasının zorunlu olduğuna dikkat çekildi.

Henüz EPDK’dan bu konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

Murat KURUM: “Gece Gündüz Demeden 850 Bin Bağımsız Bölüm Ürettik”
Yargıtay: İnternet dolandırıcılığında zararın tamamından banka sorumlu
Depremler önceden tahmin edilebilir mi? Bilim insanları ne diyor?
Emlak Vergisinden Hangi Şartlarda Muaf Olunur?
Amasra’da mendirek inşasında sona yaklaşıldı

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Açık Artırmayla Uygun Fiyatlı Konut Satışları Gerçekleştirilecek
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Yüzyılın Konut Projesi olarak adlandırılan 500 bin konut projesine başvuru için yarın son gün
Emlak Haberleri
18 Aralık 2025
Deprem bölgesine yönelik yeni uluslararası finansman akışı devam ediyor
Ekonomi Haberleri
18 Aralık 2025
Borsa İstanbul’da gong Zeray GYO için çaldı
Emlak Haberleri
18 Aralık 2025
IC İçtaş İnşaat’ın Romanya’daki Proje Portföyü 880 Milyon Euro’ya Ulaştı
Emlak Haberleri
18 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?