13 Eylül’de Ukkâşe Türbesi’nde gerçekleştirilecek çalıştay kapsamında Ukkâşe Hazretlerinin Anadolu’nun İslamlaşma sürecindeki misyonu, türbenin geçmişi ve geleceğinin yol haritası üzerine konuşulacak. Hz. Ukkâşe’nin manevi iklimi değerlendirilecek, Gaziantep’in, “inanç rotaları” arasındaki yeri planlanacak, sürdürülebilir olarak Hz. Ukkâşe’nin gençlere anlatılması ve tanıtılması konularında ilgili kişilerden görüşleri alınacak ve bilgi paylaşımında bulunulacak.
BİRÇOK ÖNEMLİ İSİM KATILIM SAĞLAYACAK
Sorunların ve ihtiyaçların tespitinin yanı sıra alanında uzman isimlerin önerileriyle bir sonuç raporunun hazırlanacağı çalıştaya, Gaziantep milletvekilleri ve il protokolünün yanı sıra, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kilis’in kültür turizm müdürleri ile il müftüleri, ilahiyat camiasından tanınmış isimler, TÜRSAB ve diğer turizm sektör temsilcileri, akademisyenler ve alanında uzman birçok ismin katılması bekleniyor.
RESTORE EDİLEN TÜRBE, GEÇTİĞİMİZ YIL VATANDAŞLARIN İBADETİNE VE KULLANIMINA AÇILDI
Yüzyıllar boyunca yalnızca Anadolu’da değil İslam dünyasında da tanınan bir yer olan Hz. Ukkâşe Türbesi, Vakıflar Genel Müdürlüğünce geçtiğimiz yıllarda restorasyona alındı. Türbenin restorasyonu ve çevre düzenlemesi çerçevesinde; 400 kişilik yeni cami, taş revaklar, 17 dükkan, 1 danışma ofisi, 74 araçlık kapalı otopark, 54 kabinlik bay-bayan tuvaleti, kesimhane, 1 küçükbaş hayvan ahırı, 2 adet asansör kulesi, aşevi, imam evi, bay bayan yemekhane, 250 metrekare kafeterya – seyir terası, 33 adet kamelya, 25.000 metrekare peyzaj ve çevre düzenlemesi uygulaması ve 16 bin metre kare sert zemin düzenlemesi tamamlanarak 2021 yılının Aralık ayında vatandaşların ibadetine ve kullanımına açıldı.