İDA Dayanışma Derneği’nden Pınar Bilir, RES projesine ilişkin imar değişikliği teklifinin valilik isteğiyle gündeme alındığını belirterek “Bunun aciliyetini anlamıyoruz. Orman arazilerini yok edecek, Kaz Dağları’nı ikiye bölecek bu projenin tekrar reddedilmesini bekliyoruz.” dedi.
Çanakkale İl Genel Meclisi üyesi CHP Grup Başkan Vekili avukat Güneş Pehlivan da projede belirtilen 16 rüzgâr türbininin, Çanakkale’nin içme ve sulama suyu havzası olan ve Kanadalı Alamos Gold Şirketi’nin altın madenciliği faaliyetlerine karşı “Su ve Vicdan Nöbeti”nin koruma mücadelesi yürüttüğü Atikhisar Barajı koruma alanında kaldığını söyledi.
Toplantıya katılan Pehlivan, Meclis gündemine iki defa reddedilmesinden sonra üçüncü defa gelen projenin 148.83 hektar orman alanında yapılacağını ve 1.72 hektar mera alanının yok olacağını söyledi. Meclisimize sunulan dosyada projeye ait rüzgâr türbini sayısının 27 olarak belirtildiğini ancak proje tanıtım dosyasında 69 türbin görüldüğünü anlatan Pehlivan, “Ne yazık ki mevcut ve yapılmak istenen projelerde atılan adımlar, yenilenebilir enerji gibi çevreye en az zarar veren projelerin dahi bir talan zihniyetiyle yapıldığını ortaya koymaktadır.” dedi.
Cumhuriyet