Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Köyler Bölgesi’nde bulunan 12 mahalle için İSKİ Atık Su Daire Başkanı Mahmut Kahraman ile bir araya geldi. Bölgede gerçekleşecek 2 adet arıtma tesisini hayata geçirmek üzere yapılan toplantıdan çıkan sonuç mahallelileri sevindirdi.
Sarıyer Köyler Bölgesi’nde yaşanan atık su altyapı problemlerinin çözümü için Başkan Şükrü Genç, teknik ekibinden Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay ve Fen İşleri Müdürü Veysel Kahraman ile İSKİ Atık Su Daire Başkanı Mahmut Kahraman’ı ziyaret etti.
Köyler Bölgesi’nin Zekeriyaköy, Kilyos, Uskumruköy, Gümüşdere, Kısırkaya, Rumeli Feneri, Garipçe, Rumeli Kavağı mahallelerinin yanı sıra Bahçeköy Yenimahalle, Merkez ve Kemer’i de kapsıyor. Atık su kanallarını ve bunları arıtacak arıtma tesislerinin yapılması için bir araya gelen ekip, bölgede 2 adet arıtma tesisini hayata geçirmeyi planlıyor.
Gerçekleştirilecek bu çalışma ile arıtılan sular, derin deniz deşarjı ile Karadeniz’e verilecek. Bu sistem ile dere yatakları, plajlar ve kıyıların tamamı her türlü atık sudan arındırılmış olacak.
PROJENİN 2 YIL İÇİNDE TAMAMLANMASI PLANLANIYOR
Bugüne kadar yaşanan atık su kanal problemlerini gündeme getirmek ve buna yönelik yatırımlara dikkat çekmek üzere gerçekleştirilen bu toplantı öncesinde iki tarafta problemler ve çözümlerine yönelik bilgi alışverişinde bulundu. 2020 yılı İSKİ yatırım programı içerisinde hedef çalışmalardan biri de Sarıyer Köyler Bölgesi’nin atık su kanalları problemleri yer alacak.
Buna bağlı olarak bazı dere yataklarının ıslahının yanı sıra yoğun yağışlarda taşkınlara neden olan, özellikle dokuz ayrı noktadaki köprü geçişlerindeki kesit darlığından kaynaklanan problemlerin de çözümleri gerçekleştirilecek. Proje için 28 Kasım Perşembe günü itibari ile İBB’de İSKİ’nin bütçe ve yatırımları konuşulmaya başlanacak.
İBB’de görüşülecek yatırımlar ve bütçeye ilişkin olarak alınacak kararlara müteakip İSKİ Genel Müdürlüğü 2020 yılı itibari ile çalışmalara özellikle yaz döneminde başlayacak. Projenin büyüklüğünde arıtma tesisleri, tüneller, kolektörler, kanallar ve diğer çalışmaların biraz zaman alacağı düşünülerek totalde iki yıllık bir çalışma süresi içinde problemlerin tamamının çözüleceğini düşünülüyor.