Bugüne kadar hayata geçirdiği projeler ile topluma, spora, eğitime, bilime ve birçok sosyal alana katkı sağlayan Nef, şimdi de Nef Sanat’la sanat dünyasına yeni bir nefes getiriyor. Müzikseverleri dünyaca ünlü sanatçılarla buluşturmayı hedefleyen Nef Sanat’ın bu özel konseri 17 Ocak’ta Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.
Hayata geçirdiği çok sayıda proje ile toplumsal farkındalığa katkı sunan ve sanatın iyileştirici ve birleştirici gücüne inanan Nef, şimdi de Nef Sanat oluşumu ile çok sayıda etkinliği sanatseverler ile buluşturacak.
Şef Orhan Şallıel’in orkestra şefliği yapacağı ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Salim Tokaç’ın değerli katkılarıyla düzenlenen konserde, opera dünyasındaki benzersiz yükselişi ile tüm dikkatleri üzerine çeken Kontrtenor Nils Wanderer ve St. Peterbursg keman ekolünün en önemli temsilcilerinden Chingiz Osmanov aynı sahnede İstanbullu müzikseverlere unutamayacakları bir müzik şöleni yaşatacak.
“Müziğin evrensel dili insanların arasındaki bağları güçlendiriyor”
Nef’in sanata destek vermek ve sanatseverleri bir araya getirmek amacıyla hayata geçirdiği Nef Sanat, Nef Filarmoni Orkestrası ile 4 yıldır faaliyetlerini devam ettiren ve sanata yatırımlarını sürdüren Nef’in yeni sanat oluşumu…Nef Filarmoni Orkestrası ile bugüne kadar İstanbul ve Ankara’da dikkat çeken temalarla binlerce kişinin katıldığı konserler hayata geçiren Nef, Nef Sanat ile 2023 yılının ilk konserinde dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayarak sanatseverlere ulaşmayı hedefliyor.
Nef Sanat ile topluma kültürel fayda sağlamayı hedeflediklerini belirten Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, ‘’İnsanın en temel ihtiyacı özgürlük; sanat ise bu ihtiyacın en önemli aracı. Toplumların bilinçlenmesi, zenginleşmesi ve güçlenmesi için sanata yatırım yapmak kaçınılmaz… Bir toplumun yaratıcılığa, özgür duygu ve düşüncelere verdiği değere baktığınızda sanattaki gelişmişliğinin ne kadar orantılı olduğunu görüyoruz.’’ dedi. Timur, Nef Vakfı ile yıllardır farklı alanlara yaptıkları yatırımlara dikkat çekerek ‘’Nef olarak topluma katkı sağlama konusunda kendimizi sorumlu hissediyoruz. İnsanımız özgür olsun, mutlu olsun, kendini iyi hissetsin istiyoruz. Siz de biliyorsunuz; Nef Vakfı ile yüzbinlerce insanın hayatına dokunduk şimdiye kadar… Spora, sanata, bilime, eğitime, gençlere vb. birçok alana yatırım yaptık. Yaptığımız bu işlerin sonuçlarına baktığımızda hep toplumsal bir fayda sağladık, hem de insanların kendisini daha iyi ve özgür hissetmesine vesile olduk. Sanatın en değerli dallarından
müzik ile evrensel duygulara ve düşüncelere hitap edecek Nef Filarmoni Orkestrası’nı sanatseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Çünkü müzik evrensel…Belki konuştuğumuz diller, kültürler, tarih farklılık gösterse de dünya üzerindeki herkesi birbirine bağlayabilen, anlamlı bağ oluşturabilen yegâne şey müzik…’’ dedi.
Erden Timur, Nef Sanat ile alanında değerli sanatçıların katılımıyla müziğin ve hatta sanatın birçok dalında sanatseverlerle buluşmaya ve toplumda farkındalık oluşturmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
AKM “Türk Telekom Opera Salonu”nda bir ilk
2021 yılından itibaren üst üste kazandığı sayısız birincilikle tüm dünyada dikkatleri üzerine çekmeyi başaran genç kontrtenor Nils Wanderer, Almanya’nın en prestijli opera evi “Die Deutsche Oper am Rhein” başta olmak üzere Avrupa’nın en seçkin opera sahnelerinden gelen tekliflerle, 2023-24 sezonunda adından çok söz ettirecek sıra dışı bir yetenek olarak göze çarpıyor.
Sahip olduğu yıldız ışığı, dikkat çekici benzersiz sesi ve sıra dışı aktörlük yeteneği ile son bir yılda neredeyse katıldığı tüm yarışmaları birincilikle kazanan ve kariyer basamaklarını çok hızla çıkan Nils Wanderer, son olarak 2022 Ekim ayında dünyanın en prestijli şan yarışması kabul edilen dünyaca ünlü tenor Placido Domingo’nun kurucusu olduğu “ Operalia” yarışmasında ikincilik kazanarak ne denli güçlü bir ses olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış oldu. Genç kontrtenor bu başarısının ardından 2022 Kasım ayında, dünyanın en prestijli klasik müzik yapım firması “Deutsche Grammophon”dan gelen teklifle de kariyerini taçlandırdı.
Nef Sanat bünyesindeki Nef Filarmoni Orkestrası’nın gerçekleşticeği gala niteliğini taşıyan bu konser, İstanbullu klasik müzik ve opera severlerin ilk defa deneyimleyeceği bir konser olacak.
Müziğin ustaları sanatseverlerle buluşuyor
Günümüzün en yetenekli keman sanatçılarından Chingiz Osmanov, 2002’den bu yana St Petersburg Oda Orkestrası Solistleri üyesi ve 2013’ten beri St Petersburg Devlet Senfoni Orkestrası’nın baş kemancısı olarak görev yapıyor. Osmanov, bugüne kadar Goyang’da Aram Nuri Konser Salonu, Goyang, Güney Kore, Rosengarten Hall, Mannheim, Londra Kolezyumu, İsrail Opera Binası, Tel Aviv, Moskova Müzik Evi ve Glazunov’da solist ve oda müzisyeni olarak sahne aldı.
Uluslararası başarılara imza atan bir şef
Klasik müzik, Türk müziği ve çok sesli müzik alanında öncü çalışmalarıyla fark yaratan şef Orhan Şallıel, İstanbul Devlet Opera ve Balesi şefliği, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası kurucu şefliği, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası şefliğindeki çalışmaları ardından, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın şefi ve genel sanat yönetmeni olarak sanatseverle buluşmaya devam ediyor. Yurt dışında Hollanda, Danimarka, Finlandiya, Almanya, ABD, Çin, Meksika, Japonya, İspanya, Polonya, Kolombiya, Özbekistan, Macaristan, Kore, Katar ve Rusya’da birçok senfoni orkestrası yöneten Şallıel, Kolombiya Medellin’de EAFIT Senfoni Orkestrası’nın daimi konuk şefi olarak uluslararası başarılara imza atıyor.
Dünya müziği Türk Müziği ile buluşuyor
Prof. Dr. Murat Salim Tokaç ise; tıp doktoru olmasının yanı sıra sanat kariyerine 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Devlet Klâsik Türk Müziği Korosu’na ney ve tanbur sanatçısı olarak başladı. 2004 yılında aynı koronun şefliğine getirildi. 2007 yılında kurucusu olduğu İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu’na Sanat Yönetmeni olarak atandı. Sanatsal kariyerini akademik alanda yaptığı çalışmaları ile taçlandırdı. Enstrüman solisti olarak resitaller verdi. Değişik topluluklarla ve ferdi olarak dünyanın dört bir yanında konserlerde sanatseverlerle buluştu. Klâsik Türk Müziğinin zirvesi kabul edilen büyük bestekâr Itrî’ye ait yapmış olduğu külliyat çalışması ise kültür mirasımız için önemli bir kazanım oldu.